Last van een verschuivende WC bril? Hoe de toiletbril goed te bevestigen.

oktober 3, 2010 at 5:11 Administrator

Je hebt een nieuwe WC bril gekocht en plaatst deze op het toilet. Na verloop van tijd gaat de toiletbril verschuiven. Dit schuiven van de WC bril zorgt ervoor dat de W.C. bril niet recht op het toilet zit: je hebt last van een verschuivende WC bril.

Het bevestigen van een WC bril is vaak moeilijk, omdat de bevestigingsschroeven van de toiletbril van onder het toilet moeten worden aangedraaid. Je ligt met je hoofd onder het toilet en met verkrampende armen probeer je de schroeven aan te draaien om de toiletbril te bevestigen. Je draait de schroeven zo strak mogelijk aan en toch gaat de WC-bril schuiven en verplaatst zich naar een plek op het toilet waar je het niet wilt hebben zitten.

Herkennen jullie dit probleem van de vershuivende toiletbril na de montage van de toiletbril? Is er iemand die tips heeft en wel weet hoe je dit verschuiven tegengaat? En hoe kun je een WC-bril makkelijk bevestigen zonder in een onmogelijke houding te moeten liggen? Graag hoor ik jullie tips in een reactie onder dit bericht.

Waardeer dit bericht:  

Posted in: Weetjes

Tags: ,

Reacties (1) -

Probleem is dat het gat veel te breed is voor die lange dunne schroef.

Mijn oplossing is met een lijmpistool, boormachine, tang en beetje vaseline

Ik heb het gat opgevuld met een lijmpistool: Neem die lange schroef en zet er een moertje op met een groot ringetje zodat er aan de bovenkant nog een stuk uitsteekd dat door het gat heen gaat.
Smeer de moer in met vaseline.

Houd de moer vanaf de onderkant met een tang vast zodat
a) de onderkant van het gat door de ring afgesloten wordt
b) de moer boven uit het gat steekt.

Zorg dat de moer ongeveer in het midden zit.
Vul de ruimte met lijm uit het lijmpistool.
Zorg dat er boven een beetje lijm over de rand van het gat loopt anders valt de lijmvulling er later aan de onderkant uit.

Hard laten worden en dan kun je de moer er door de vaseline makkelijk uitdraaien.
Vervolgens het gat een beetje opboren zodat de moeren er later makkelijk ingaan.

Reply

Reactie plaatsen